Hækplanter

Hækplanter danner skelettet i din have. Når du designer en ny have, vælges hækplanterne normalt først. Der er meget at tænke på. Vil du have en stedsegrøn hækplante eller en løvfældende hækplante? Er hæk beregnet til dit privatliv, eller kan du lide det faktum, at fuglene kan gemme sig i den? Det er vigtigt, at de planter, du placerer foran hæk, danner en smuk helhed med haven.

Når man planter en hæk, er det vigtigt at bruge den rigtige jord. Hækplanter har brug for mycorrhiza -svampen. Denne svamp giver et sikkert startmiljø, god ventilation og vandforvaltning og en stigning i rodaktivitet. Det er derfor tilrådeligt at bruge plantejord til hække og træer, når der plantes.

Det er her, svampen er inkorporeret. Du kan bruge en pose pr. Lineær meter. Foder dine hækplanter med hækgødning efter plantning og gentag dette to gange om året (i begyndelsen af ​​foråret og om sommeren). Denne mad indeholder alt, hvad en hækplante har brug for for at forblive sund og smuk.

Derudover bliver din hæk stærkere og forhindrer tab ved plantning. Beskæring af din hæk en eller to gange om året er ofte tilstrækkeligt. Er det en langsom avler? Så en gang om året er tilstrækkelig. Beskæring fremmer tæt vækst af hækken og holder også væksten under kontrol.

Hvorfor en hæk i din have?

En hæk i haven kan have en funktionel effekt, men det er selvfølgelig også en måde at gøre dit nærmeste miljø grønnere. Først og fremmest er en hæk en smuk og naturlig løsning til at skabe privatliv. Derudover kan det også være en god måde at skabe en grænse på eller at skabe en lav dekorativ kant langs en gangsti eller kant.

Vælger du en lav eller høj hæk, en grøn eller farvet hæk, en løvfældende eller stedsegrøn hæk? Af hensyn til privatlivets fred er en høj hæk naturligvis det rigtige valg. Er det en dekorativ kant i for eksempel forhaven? Vælg derefter en lav hæk. Afhængigt af om du kan lide farve, kan du f.eks.

Vælge at plante en rød hæk. Hvad angår arket. Vil du have en tæt hæk, der er grøn og giver privatliv hele året rundt? Vælg derefter en stedsegrøn hæk, der bevarer sine blade året rundt. Afhængigt af det formål, du har med hæk, skal du foretage dit valg!

Age Hareide

leave a comment

Create AccountLog In Your Account