Havevedligeholdelse.

Havevedligeholdelse.

Havevedligeholdelse.

Vinter er det ideelle tidspunkt til at tackle de store havejobs. De fleste blomster og planter er i ro og længes ligesom os efter foråret. De fleste træer og buske er nøgne. Sapstrømmen, bladens sugende effekt, er stoppet, så der nu kan udføres god beskæring uden at de ‘bløder’.

beskæring
Beskæring er bestemt et erhverv. Hvis du ikke har nogen erfaring med det, er det bedre at outsource det end at risikere skader på træer og buske i haven. Men du kan også lære at beskære bogstaveligt talt. For eksempel via Tuincursus Online.

Der er også masser af fagfolk, der foretrækker at beskære, når træer og buske er i fuldbladet, fordi opsvinget er hurtigere da. For mere information, besøg Florum eller Appeltern.

Tommelfingerregler
For dem der foretrækker at beskære sig selv, er der en række tommelfingerregler, som du kan holde fast ved.
Du beskærer prydbuske straks efter blomstringen. Fjern først døde, beskadigede og krydsende grene og tynd busken ved at fjerne nogle gamle. Ved beskæring skal du tage formen af ​​busken i betragtning.
Vanskeligt er det større arbejde: havevedligeholdelse relateret til beskæring af træer. Til det job har du brug for mere end en skarp beskæresaks eller gren. Til det hårdeste arbejde, såsom påfyldning og fjernelse af store sidegrener, skal du bruge motorsav og andre gode værktøjer.

Men glem ikke at nyde vinterhaven.

kædesav
Den største fordel ved at bruge motorsav er hastigheden. Selve savningen blev gjort på ingen tid. Du bruger mere tid på at forberede dig til at arbejde sikkert og rydde op bagefter. Men så har du også noget brænde.

Se motorsave? Vær bredt informeret. De findes i mange versioner. Fra hobbyist til professionel.

Der er også ulemper. Du kan ikke arbejde meget præcist med motorsave, og beskæringssårene er ofte store og ikke altid attraktive at se. Et vigtigt aspekt ved beskæring af træer er vedligeholdelse af træets form. Sigt efter en formet krone. Et velformet træ er og forbliver en fest for øjnene.

Forresten behøver buske og træer ikke altid at være i jorden. Du kan også holde dem små i potter på terrassen. Pil, for eksempel.

Age Hareide

leave a comment

Create AccountLog In Your Account