Plantning af træer: 7 tip til et smukt resultat

Plantning af træer: 7 tip til et smukt resultat

Plantning af træer: 7 tip til et smukt resultat

Træer er rigtige iøjnefaldende i din have. Bøg, poppel, birk, ahorn, lind … Alle smukke arter. Men hvornår skal man plante træer? Og hvordan arbejder du? Overlad intet til tilfældighederne og opdag hurtigt alle hemmelighederne ved plantning af træer.

Hvornår skal man plante træer?
Svaret er simpelt: der er to ideelle perioder, hvor du kan plante træer, nemlig om foråret (marts-april) og efteråret (oktober-november). Så nu ved du allerede det rigtige tidspunkt at plante træer, men selvfølgelig skal arbejdet stadig starte. Du har sandsynligvis tusind og et spørgsmål om, hvordan du nærmer dig dette job. Ingen problemer! Vi har listet et par tip, der hjælper dig på vej til et godt resultat.

Hvordan plantes træer?
Hornbeam blad
Plant aldrig, når det fryser. Det er næsten umuligt at grave et hul i frossen jord.
Giv et rummeligt plantehul, og forbedr jorden med kompost.
Træer plantes ofte for dybt. Dette er skadeligt for rodfæstningen og iltforsyningen i rodsystemet. De øverste rødder skal være lige under jorden.
Sørg for, at jorden passer godt rundt om rodkuglen (fjern gasbindet). Husk, at jorden kan kollapse til 10 til 15 cm efter plantning.
Placer om nødvendigt en træstolpe. Træstangen forbliver på plads. På denne måde hænger det faldende træ sig selv som det skal fra dets bindende bælte.
Vand generøst.
Træer skal passes godt om vinteren. Riv bladene, påfør organisk gødning eller et mulchlag med kompost, beskær beskadigede grene og kontroller trædæk.
Ekstra tip: Hvis du har en nyanlagt have, er det bedst at vente et år, før du planter træer. Jorden vil stadig synke.

Age Hareide

leave a comment

Create AccountLog In Your Account